Julstädning

Torsdag- Jag vaknade tidigt för att gå med Sarah till en grej som heter "Toys for tots". Där var det massa leksaker som fok har köpt och sen skänkt dit så att familjer som inte har råd att köpa julklappar till sina barn ändå kan ge dem några leksaker. Jag jobbade som "personal shopper" och hjälpte familjer att välja leksaker (det var begänsat hur många de kunde välja). Och jag gillade det verkligen, man särskilt för man såg hur mycket de uppskattade det! Efter det cheerade jag för girls basketball och sen åkte jag till Carl (från Sverige) och var där på kvällen.

Fredag- Idag sov jag ut till 12, jätteskönt! Efter det städade vi hela huset och jag passade även på att fixa till lite i mitt rum. Jag satte upp massa minnen och sånt på mina garderobsdörrar och det blev jättefint! :) Jag uppskattar verkligen alla mejl, paket, brev och kommentarer jag får på bloggen hur mycket som helst! Tack så jättemycket alla! Efter det åkte jag och hjälpte Catie julshoppa till hennes pojkvän, som faktiskt råkar vara från Sverige! Han var utbytesstudent här förra året så de träffades då, och han var dessutom här och hälsade på för för ett par veckor sen.

Julplanerna ser ut så att vi har jullunch med vänner här hemma hos oss imorgon. På söndag åker vi till Matts familj i Scott's Bluff (västra Nebraska) och där ska vi fira jul och vara några dagar. På torsdag morgon åker vi till Denver, och där ska vi faktiskt träffa Chris och andra släktingar som är i Denver över jul! Torsdag kväll ser jag fram emot, vi ska gå och se West side story! Och sen kommer vi tillbaka hit nästa fredag eller lördag.

God jul på er alla som firar jul den 24 och inte den 25 i år!Gjorde mitt rum lite finare!


One down. One to go.

Idag har jag officiellt gått en termin i Grand Island Senior High. En termin i en amerikansk high school. Jag har upplevt så himla mycket hittills, och antagligen väldigt mycket mer än vad jag egentligen inte tänker på. När jag liksom bor här och nu har vant mig vid det är det många annorlunda saker som jag inte tänker på. Till exempel hela school-spirit-grejen, football, cheerleading och allt. Och att jag skulle vara en del av ett cheerleadingteam hade jag aldrig kunnat inbilla mig för ett år sen. Jag har haft mycket upp-och-ned i mitt humör, känt mig väldigt nere ibland och jätteglad ibland. Men just nu känns det som att saker börjar falla på plats.

Det känns jätteskönt att få lov nu också, så jag kan hinna slappna av. Jag blev klar med finals den här veckan, och som jag trodde fick jag A i alla ämenen utom Matte som jag fick B i. Känns lite irriterande för jag var 2.3 % från A menemn.. Betygen spelar ändå ingen roll så länge jag ligger på minst C. Jag har också ändrat mitt schema nu för nästa termin, det ser ut så här:

1. 2D Art
2. English 7/8
3. Honors Algebra 3/4
4. Public Speaking
5. Lunch
6. Senior Art Projects
7. Open/Weights
8. Open

Public speaking är en klass jag antagligen inte kommer gilla ibland. Men det är därför jag valde den, så jag kan lära mig och träna på att bli bättre på att prata inför grupper av människor! 7th kommer jag förhoppningsvis ha Weights (det är inte bara lyfta massa tunga vikter, utan vanlig träning), men om de inte har plats så komemr jag ha open och sluta efter 6th. Så då kommer jag vara i Art resten av dagen tills practise (för att jag ska vara tillåten att vara kvar i byggnaden efter jag slutat skolan behöver jag liksom vara i ett klassrum, och ha lärares tillstånd och massa sånt). Basket-säsongen fortsätter till februari/mars någon gång och efter det blir det Track. Ska antagligen göra sprint, alltså bara springa men vilken distance har jag inte bestämt ännu.

Nu komer jag precis hem från Christmas Cheer Dinner, vilket var kul, älskar cheer-tjejerna! Vi delade ut julklappar dessutom, vi hade "Secret Santa Sisters". Jag fick de tre Bring it on-filmerna! Klockan är bara kvart i elva, och även om det är lov måste jag gå och lägga mig snart. Ska upp vanlig tid imorgon bitti för en välgörenhets-grej jag ska göra med Sarah.

Godnatt och God Jul på er, hoppas ni har lite mer julstämning än vad vi har! Själv kan jag inte fatta att det redan är jul, känns verkligen inte som det...


Art.

Tre av bilderna jag målat i Senior Art Projects den här terminen.Den här gjorde jag bara för att jag kände för att göra nåt glittrigt :)
Använde lim för att få fast glittret och så hade jag pärlor också


Det här var det första jag gjorde i vattenfärg, och jag är inte
så jättenöjd med den. Den mörka lila färgen förstörde allt lite...


Den här är det senaste jag gjorde, i akryl. Använde en bild från
internet, och jag blev faktiskt väldigt nöjd med den!


Finals

Hejsan!

Har varit jättebusy hela veckan med skolan och annat! Jag har haft finals i nästan alla mina ämnen, har bara engelska och del två i government och environmental science kvar. Hittills har det gått bra tror jag, ligger på A i alla ämnen förutom algebra, men jag fick A på finals så förhoppningsvis blir det kanske A där också. Det jag älskar med proven är att det bara är multiple choice, alltså att vi har dom där scan-tron papprena och har alternativ a-e att välja mellan. Mycket bättre än att skriva hela svaret själv!

Idag cheerade jag och sen stannade jag och kollade på Varsity matchen. JV förlorade sin match men Varsity vann! Det var jätteläskigt i slutet för det var 51-50 till oss typ sista minuten och de stannade klockan typ var femte sekund och de andra var hela tiden på väg att göra mål, men det gjorde de inte!! Efter det åkte vi till McDonalds och satt där ett tag, och nu är jag hemma och ska sova snart. Är jääättetrött så det ska bli skönt med helg! Fast imorgon är jag ganska upptagen också, det är Sarahs födelse dag så vi ska äta lunch och så, och sen ska jag på en brottnings-grej som jag måste hjälpa till på för cheerleading. Så där ska jag vara 1.30-6. Och efter det är det en konsert i kyrkan som Matt är med i, så jag skulle gärna vilja hinna gå på den. Men på söndag ska jag nog ha tid att vila lite! Och så får jag jullov på onsdag, ska bli såååå skönt!


Så här ser det ut inne i min skola!


Bara en blomma jag målade i art projects :)


Helgen

Fredag - Jag var bara i skolan 3 av mina 8 klasser för jag mådde dåligt på morgonen. Och på kvällen hade vi girls jv baskettball att cheera för, men vi var bara fyra personer.. Och sen blev de tre, för tydligen får man inte cheera om man inte varit i skolan mer än halva dagen, vilket jag fick reda på i halvtid. Men det gjorde inte så mycket, även om det kanske var lite konstigt att jag cheerade halva matchen och sen bara satt o kolla på (fast det var ändå knappt några som kollade på matchen). Efter det stannade jag och kollade på varsity matchen. Och efter det åkte vi runt lite i Caties bil bara, bl.a. till flygplatsen här i Grand Island för att kolla på alla juldekorationer dom satt upp där, jättefina!

Lördag - Var i Lincoln och åt jullunch på en restaurang med Sarahs familj. Och jag fick massa julklappar :D På kvällen gick jag och Sarah på julpjäsen vi har på vår skola, Christmas Carol.

Söndag - Jag sov, skypeade, åt lunch på ett mexikanskt ställe med familjen och två av deras vänner som var och hälsade på över dagen, var barnvakt åt Mara och Noah och sen har jag mest bara suttit och kollat på Netflix :)


Vår julgran som är väldigt smal haha. Och kom på att jag aldrig
visat bilder på hur det ser ut inne i huset, men det här är iaf en del
av vardagsrummet


Benvärmare, världens mysigaste byxor, supergulliga slippers,
vantar, choklad och lite pengar :)


Måndag.

Och så ny vecka igen. Och jag har itne riktigt något att berätta. Var i skolan idag, hade practise till 5 och sen trodde jag att jag behövde gå hem men som tur var fanns det några som kunde ge mig skjuts hem. När jag kom hem åt jag och sen åkte vi tillbaka till skolan 6 för cheer möte med föräldrar. Och nu är jag hemma igen. Det är iiiiskallt ute nu!! Och jag hörde att det snöar i Stockholm också! Men även om ni sett snö i Sverige nu också så bjuder jag på en till snöbild.


Snö!

Dagen har ägnats åt snöskottning och så har jag tränat dansen vi ska uppträda imorgon. Kvällen ägnades åt att kolla på A Christmas Carol och Elf. Nu har det snöat på riktigt här! En grej som är annorlunda från Sverige är att de tydligen inte använder dubbdäck här över huvud taget. Bara så ni vet :)


RSS 2.0