Another week

Så nu har två dagar av en ny vecka gått. Ända fram till jul har vi bara hela veckor nu så det känns lite segt, är van vid massa lovdagar hela tiden, men det kommer nog gå fort ändå! Inte något speciellt har hänt riktigt. I söndags dekorerade vi i kyrkan (bilder kommer) och vi har satt upp granen här hemma. Skolan var otroligt seg idag, den enda lektionen jag verkligen gillar är senior art projects. Jag hade cheer till 5 idag och när jag kom hem åt jag och duschade och nu ligger jag här i sängen. Jag kollar på desperate houswives på netflix och har ont i magen men det börjar kännas bättre. Vår cheer tävling som skulle vara nu på söndag blev inställd (hela tävlingen ställdes in pga att inte tillräcklig många team deltog), men vi ska uppträda i skolan istället söndag eftermiddag på en dansgrej där massa dansteam kommer uppträda också.

Och det var nog allt. Hoppas ni hade en bra första advent!

Thanksgiving

Min första Thanksgiving då!

Torsdag morgon vaknade jag av att Noah kom in i mitt rum och skrek "turkey-day, turkey-day!!" Haha han går in i mitt rum varje morgon men oftast säger han "time to go up Malin!".

Hur som helst åkte vi till Omaha till Sarahs familj (även hennes kusiner). När vi kom dit var det direkt dags för lunch, och det var inte bara lite mat... Det enda Thanksgiving går ut på egentligen är att äta och kolla på football. Så det var vad vi gjorde. Man gick runt och smååt hela dagen medan tv:n var på och visade football. All mat var verkligen jättegod, gillade särskilt "stuffingen". Vi hade dock ingen hel kalkon utan de hade redan skärt upp den och så hade man stuffing, olika sorters potatismos, sallader, skinka och massa annat vid sidan av. Till efterrätt var det paj, bland annat pumpkin pie!

På kvällen gick jag och Sarah och såg Breaking Dawn. Den var bra men det är inte en film jag skulle se igen. Jag tycker inte Twilight-filmerna är särkilt bra egentligen, men det var bara en film jag var tvungen att se!

Sen har de ju Black Friday här i USA, fredagen efter thanksgiving (som alltid är torsdag). Det är bara massa reor hela natten och förmiddagen och folk köar i timmar för att få det de vill ha, alltså ganska galet. Tyvärr var jag inte och shoppade något, dels för att Matt och Sarah var i huset med barnen och sen också för att jag skulle upp ganska tidigt imorse...

..och anledningen till det var att jag idag såg Nebraska Cornhuskers spela på Memorial Stadium för första gången! Vi spelade mot Iowa Hawkeyes och självklart vann vi med 20-7. Det var verkligen jättekul att jag fick chansen att gå och se en live football-match, något som man inte gör varje dag direkt.

Det var en av de grejerna jag är tacksam för denna Thanksgiving, och dessutom är jag så himla tacksam att jag har fått uppleva allt det jag har gjort. Jag uppskattar också både hela min familj i Sverige och min familj här i USA!
Chicago i bilder


Huset vi bodde i. Det var Caros värdmamma Hannah som tog mig Caro,
Carl (också från Sverige) och Carls kompis Dorin till Chicago. Vi bodde
i en vän till Hannahs hus. Jag säger bara: dom är rika. Väldigt rika.


The silver bean
View från Hancock tower


Dorin följde inte med upp för han är höjdrädd :P
Baseball staduim


China town


"the L", eller "el" från "elevated". Deras tunnelbana, som går
ovanför marken, och uppe i luften på många ställen.
Chicago skyline i bakgrunden.


Shoooopppping!!!


Navy pier


Jag och Caro försökte hitta på grejer att göra under den
10 timmars långa bilresan tillbaka :)


Carl kör bil!


Vi var dessutom på IKEA, hehe jag och Carl var typ helt överlyckliga! Kände mig som hemma :D

Kan avsluta med att säga att jag älskar Chicago och skulle inte ha något över huvud taget emot att bo där någon gång i framtiden.

På torsdag är det Thanksgiving så jag har ingen skola resten av veckan. Skönt! Ska ta massa bilder och sen berätta om min första Thanksgiving någonsin :)


Oklahoma

Hade en bra semester i Oklahoma! Var där med Sarahs familj (hon har en bror och en syster som båda har barn). Man kan väl säga att det var lite... crazy hehe. Väldigt många barn, en mamma som får speeding ticket och en pappa på sjukhus är inte bästa kombinationen, men det var bra ändå! :) Och så kan jag checka av Oklahoma, Iowa, Missouri och Kansas från stater att besöka!


Och så frågade pappa om bilder på Route 66-skyltar. Lyckades inte ta så bra bilder och den
första är inte ens Route 66 tror jag, utan bara Oklahoma 66, men bättre än ingenting :)
Grattis på fars dag!Även om jag inte träffat dig på 121 dagar och vi är 750 mil från varandra!


Veterans day

Hej!

Idag är det Veterans Day, vilket innebär att man hedrar alla veteraner här i USA. I min skola hade vi en parad som alla gick i, vi gick från skolan till the Veterans home. Vi cheerleaders marcherade och gjorde våra danser och så, som vi gjorde i Harvest of Harmony. Jag måste säga att jag blev lite irriterad på de andra i JV för de var så himla oorganiserade och hade inte koll på grejer de borde ha koll på, men annars var det bra.

Nu kom jag precis hem från Youth group. Vi var där längre idag för att leka en lek som heter Vampires. De släckte alla lampor i hela byggnaden (alltså inte själva kyrkan utan resten av byggnaden som är väldigt stor med massa olika rum) och sen gömde de delar av en ficklampa, som alla skulle leta efter förutom tre personer som var vampires. De skulle "freeza" folk och när man blev freezad skulle man skrika så högt man kunde så någon kunde komma och rädda en. Det var jättekul och särskilt eftersom det var så himla många personer som var med.

Imorgon åker jag till Oklahoma till på söndag, vi är lediga från skolan pga State volleyball. Det ska bli jättekul, det är första gånger jag åker till the south! Och nästa vecka ska jag åka till Chicago så det är jag också jätte excited för!

Hoppas ni har det bra! :) <3

Gnomeo and Juliet

Sitter och kollar på Gnomeo and Juliet med Sarah och Noah, mys!

Igår var det vår sista football match. Det var inför states och eftersom vi förlorade igår åkte vi ut nu. Det var freeeeezing!! Efter det åkte vi och åt på mcdonalds och sen åkte vi hem till mig och kollade på You Again.

Idag var jag, Sarah, Noah och Mara ute på promenad och gick till biblioteket. Fortfarande iskallt men skönt att var ute ändå! Har tränat lite cheer också. En väldigt tråkig sak är att vi precis fick reda på att JV-team inte längre är tillåtna att tävla i states. Så den enda tävling vi har är en mindre, som skulle förbereda oss för states, som är den 4 December. Ikväll gör jag inget speciellt, ska bara vara hemma tror jag. Matt har varit i Kansas sen igår så han kommer hem sent ikväll.

Och det var pretty much it :)

I skolan

Hej!
Tankte bara blogga lite snabbt medan jag har tid nu i skolan. Just nu har jag lunch men vi lagade mat i Foods sa jag behover inte ata nu igen. Efter det har jag Art Projects, Government och Environmental Sience och sen cheerleading och det ar pretty much min dag! Har lite laxor att gora ikvall ocksa som kommer ta ett tag sa det bli nog inte mer an att kolla pa lite tv och sen sova.
Det ar jattekallt har nu forresten, minusgrader. Fast det har inte snoat annu men kommer atagligen gora det snart.
Caro och jag
Emily

Onsdag

Heej!

Idag var den early dismissal-dag så jag slutade redan klockan 2. Jag har inte gjort så mycket den här eftermiddagen förutom att göra lita läxor och leka med Mara och Noah. Och städat, barnen stökar ner så mycket så man måste städa hela tiden! Inte för att jag måste göra det men jag trivs likso bättre om det är rent :)

Om en halvtimma ska jag iväg till Youth group och sen blir det nog bara duscha och sova. Jag har sovit alldeles för lite senaste tiden och vaknar alldeles för sent på morgonen. Det tar bara några minuter för Sarah att köra mig till skolan varje morgon, men när jag vaknar en halvtimma innan jag börjar hjälper inte det så mycket... Jag är jättestressad varje morgon och kommer försent ca 1 min varje dag. Och ni kanske tänker att 1 min inte är så mycket men det här det här. När varje lektion börjar så ringer "klockan" och då är det meningen att man ska vara inne i klassrummet och sitta på sin stol. Jag frågade Emily hur illa det är att vara 1 min sen flera gånger och hon sa att gör man det så kan de ringa hem från skolan och massa sånt. Och det viull jag ju absolut inte så jag måste sluta gå upp för sent!! Hade exakt samma problem i Sverige men det är bara det att det är värre att vara sen här ju...

Här är några fler bilder från Halloween, så hörs vi senare!


Jag och Mara matchade :)


RSS 2.0